Petra Vlak

Datum objave: 26. 10. 2018.

Jesen je idealno vrijeme za probati nešto novo! Tople narančaste njoke od bundeve zamijenite uobičajenim njokama od krumpira, u kombinaciji sa svježim začinskim biljem poput kadulje ili u bogatom umaku sa mesom divljači.

Vrijeme pripreme: 1h za pripremu bundeve + 15 min za pripremu njoka

Težina pripreme: 2

Sastojci: 
• 1 kg pečene bundeve po želji (butternut, hokkaido bundeva)
• 400-500 g brašna po želji (integralno, pirovo, heljdino ili kombinacija navedenih)
• 2 jaja
• Malo maslinovog ulja
• Sol, svježe mljeveni papar
• Svježe mljeveni muškatni oraščić

Priprema:
Pećnicu ugrijte na 200°C, narežite bundevu na kriške i pecite je oko sat vremena. Ohladite, odvojite narančasto meso i načinite pire. Dodajte jaja, brašno po želji, posolite i zamijesite elastično tijesto. Načinite njoke i kuhajte ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju. Još vruće njoke bacite na zagrijano maslinovo ulje, na kojem ste popržili nekoliko listića bosiljka ili kadulje, po želji popaprite. Servirajte sa malo ribanog parmezana ili u umaku po želji!

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bundeva, ručak, večera, vegetarijanski,

Komentari