Ova gusta juha od poriluka s krumpirom se lako priprema, izvrsnog je okusa i ima svilenu i glatku teksturu.
Vrijeme priprema: 30 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za: 4 osobe
• 1 žlica maslinova ulja
• 1 žlica maslaca
• 2 režnja češnjaka
• 2 veća poriluka
• 2 veća krumpira
Priprema:
1. Poriluk prerežite uzdužno i dobro operite kako biste uklonili ostatke zemlje.
2. U lonac ulijte ulje i dodajte maslac. Kada se maslac otopi kratko propirjajte protisnuti češnjak.
3. Zatim dodajte sitno sjeckani poriluk, a nakon par minuta dodajte nasjeckani krumpir na kockice. Posolite, dodajte malo papra i začine po želji, primjerice malo curryija.
4. Pirjajte dok se krumpir ne počne lijepiti za dno lonca, a zatim ulijte tri čaše vode i kuhajte dok poriluk i krumpir ne omekšaju.
5. Usitnite juhu štapnim mikserom, ako je pregusta ulijte još vode i po želji dodajte nasjeckani svježi peršinov list i poslužite.