Matejka Buča

Datum objave: 12. 06. 2020.

Ovi muffini su baš zanimljivi. Obično kad kažem da je nešto ‘zanimljivo’, to nije baš dobar znak jer kao iz pristojnosti ne želim reći da je eto, meni ne baš fino – no za ove muffine jednostavno nemam drugi opis. Stvarno je okus zanimljiv, isprepliću se slatko-kiselo-slane arome i razne teksture tako da je na kraju u ustima eksplozija okusa. Nama su odlični jer nisu jako slatki, a i sastav im je super pa su vrlo zasitni. Ono što mi je najvažnije – klincima se sviđaju.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci:
Mokri sastojci
•    90 g kokosovog ili muscovado šećera
•    2 jaja
•    25 g kokosovog ili drugog ulja
•    1 žlica ekstrakta vanilije
•    40 ml limunovog soka + korica jednog limuna
•    115 g tekućeg jogurta

Suhi sastojci
•    50 g maka
•    50 g mljevenih, neslanih pistacija + oko 15 g krupno nasjeckane za           posipanje
•    100 g mljevenih badema
•    100 g glatkog brašna (može i pirovo)
•    1/4 žličice sode bikarbone

Priprema:
1.    Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za muffine premažite uljem ili obložete košaricama.
2.    Jaja i šećer pjenasto umutite mikserom. Zatim dodajte ostale mokre sastojke. Suhe ubacite u mokru smjesu i sve promiješajte pjenjačom, kratko.
3.    Ulijavajte smjesu (bit će dosta tekuća) u kalupe do 3/4 visine, svaki muffin pospite s malo sjeckanih pistacija i pecite oko 20 minuta, tj. dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
4.    Ostavite ih 2-3 minute u kalupima a onda izvadite i poslužite mlake ili hladne. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: badem, limun, mak, muffin, pistacije, recept,

Komentari