Mirja Zupčić

Datum objave: 14. 06. 2024.

Miso juha, tradicionalno japansko jelo, okrijepit će vas, a svojim umami okusom ručak ili večeru pretvorit će u pravu azijsku avanturu. 

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 2 porcije:
• 1 L povrtnog temeljca (kocka za juhu bez aditiva) ili vode
• 10 g sušenih gljiva
• 2 žlice bijele miso paste
• 2 cm naribanog đumbira
• 1 režanj češnjaka
• 100 g dimljenog tofua
• 2 žlice sezamonovog ulja
• 100 g kelja
• 150 g mješavine gljiva po želji
• 2 žličice sjemenki sezama
• 4 lista nori alge, narezati na trakice      

Priprema:
1. Zagrijati temeljac i u temeljac dodati sušene gljive, miso, naribani đumbir i samo lagano stisnuti češnjak.
2. Zagrijati sezamovo ulje u tavi i popržiti dimljeni tofu narezan na kockice (oko 3-4 minute).
3. U juhu ubaciti kelj i gljive i kuhati dok ne omekšaju.
4. Zatim izvaditi češnjak, juhu servirati u tanjuru zajedno s trakicama algi i tofuom i sve posuti sjemenkama sezama.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: juha, miso juha, ručak, soja, tofu, večera,

Komentari