Tena Škunca

Datum objave: 10. 11. 2017.

Za hladnih jesenskih dana niti jedan desert ne prija toliko dobro kao pečene jabuke aromatizirane začinima toplih nota poput cimeta, muškatnog oraščića i vanilije.

Izvrsne su onako vruće izvađene iz pećnice, a ništa manje ukusne nisu kada se potpuno ohlade i sve arome prožmu. Dobra vijest je i da se kod ovog deserta ne morate strogo pridržavati količine sastojaka, već sve ovisi o vašim preferencijama.

Donosimo vam recept za pripremu sočnih i mirisnih jabuka koje možete poslužiti u bilo koje doba dana.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci za 4 osobe:
•    jabuka sorte Pink Lady, 4 velike komada
•    med, 2 žlice
•    lješnjaci, nasjeckani, 2 žlice
•    sitne zobene pahuljice, 2 žlice
•    sušene brusnice, nasjeckane, 1 žlica
•    sok od naranče, svježe cijeđeni, 100 mL
•    naribana korica neprskanog limuna, 1 žličica
•    mljeveni cimet, ½ žličice
•    mljeveni đumbir, ¼ žličice
•    mljeveni muškatni oraščić, ¼ žličice
•    ekstrakt vanilije, 1 žličica

Priprema:
1.    Zagrijte pećnicu na 180°C.
2.    U manjoj posudi pomiješajte lješnjake, zobene pahuljice, brusnice, limunovu koricu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije pa dodajte med i sok od naranče. Sve dobro promiješajte i, ako je potrebno, dodajte još soka od naranče.
3.    Oprane i očišćene jabuke izdubite i rasporedite u dublju posudu za pečenje.
4.    Izdubljene jabuke napunite pripremljenom smjesom.
5.    Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 30 minuta, dok jabuke ne omekšaju i porumene.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: desert, jabuka, međuobrok,

Komentari