Petra Pejnović

Datum objave: 30. 03. 2018.

Vrijeme pripreme: 30 minuta + 2 sata pečenje 

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
• 2 kg janjetine
• 1 kg mladog krumpira
• 300 g mrkve
• 2 veće glavice ljubičastog luka
• 200 g celera
• 100 g cikle
• 5-6 češnjeva češnjaka
• Začinsko bilje (ružmarin, kadulja, lovorov list)
• Maslinovo ulje

Priprema: 
Janjetinu nasolite i natrljajte dodatnim začinima po želji. Poslažite meso u malo nauljenu vatrostalnu posudu. Dodajte krumpir i povrće narezano na veće komade, na njega poslažite meso, poklopite i pecite otprilike 2 sata na 200°C. Nakon toga otklopite i zapecite 15 min na 250°C. Kada je gotovo, poslužite uz svježu salatu sa rotkvicama.

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: janjetina, uskrs,

Komentari