Tena Škunca

Datum objave: 03. 12. 2021.

Nedostaje vam ideja za pripremu ukusnog i brzog ručka? Predlažemo vam da isprobate tjesteninu sljubljenu s finim mediteranskim pestom od raštike i badema.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Sastojci za 2 osobe:
•    160 g tjestenine po želji
•    80 g listova raštike, nasjeckanih na manje komade
•    15 g badema (ili neke druge vrste orašastih plodova)
•    80 ml maslinova ulja
•    2 žlice limunova soka
•    1 žlica peršinova lista, sitno nasjeckanog
•    1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
•    40 g naribanog parmezana
•    sol i papar

Priprema:
1.    U blago posoljenoj kipućoj vodi blanširati listove raštike, otprilike 1 minutu, a zatim ih prebaciti u ledenu vodu. Vodu u kojoj se kuhala raštika sačuvati za kuhanje tjestenine.
2.    Raštiku izvaditi iz ledene vode i dobro posušiti papirnatim ručnikom.
3.    Posušenu raštiku, zajedno s bademima, peršinovim listom, češnjakom, parmezanom , maslinovim uljem i limunovim sokom usitniti u blenderu. Po želji dodati sol i svježe mljeveni papar.
4.    Dobiveni pesto pomiješati s kuhanom integralnom tjesteninom, po potrebi dodati vodu od kuhanja tjestenina. Po želji posuti parmezanom i poslužiti toplo.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bademi, ručak, večera, vegetarijanski,

Komentari