Darija Vranešić Bender

Datum objave: 06. 09. 2024.

Danas vam donosimo recept za jednostavan i ukusan prilog mesnim jelima, no možete ga poslužiti i samostalno te uživati u punini okusa.

Vrijeme pripreme: 5 minuta + 2-3 sata odležavanja

Težina pripreme: 1

Sastojci:
• 1 tikvica
• 50 g pistacija
• sok polovice limuna
• žlica maslinovog ulja
• 2 žlice feta sira pomiješane s 2 žlice zrnatog sira
• sol, papar

Priprema:
1. Tikvicu ogulite i uz pomoć guljača za koru izrežite na uzdužne tanke ploške.
2. Posložite ploške tikvica jednu do druge na tanjur, posolite, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem, zatim dodajte sir.
3. Na kraju sve pospite grubo usitnjenim pistacijama.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: pistacije, recept, tikvice,

Komentari