Jesen je iza ugla, a s njom dolaze i njezini mirisni plodovi. Šljive, ljubičaste predstavnice jeseni umotajte u nešto drugačije knedle. Krumpir zamijenite ljubičastim batatom, s kojim ćete unijeti i značajno više antioksidansa i fitosterola, a nećete izgubiti okus djetinjstva.
Težina pripreme: 2
Vrijeme pripreme: 70 minuta
Sastojci za 10-ak knedli:
• 250 g ljubičastog krumpira
• 150 g brašna od pira
• 1 jaje
• Prstohvat soli
• Za punjenje: 10 manjih šljiva + žlica demerara šećera + žličica cimeta i prstohvat muškatnog oraščića
• Za posluživanje: 4 žlice tostiranih listića badema + žlica meda
Priprema:
Krumpir ispeći u pećnici ili skuhati na pari, te usitniti u pire. Dodati ostale sastojke, te umijesite glatko tijesto. Za punjenje očistite šljive od koštica, pospite šećerom i začinima. Oblikujte knedle uz pomoć dlanova, te napunite začinjenim šljivama. Oblikovane knedle kuhajte u puno slane vode dok ne isplivaju na površinu. Poslužite ih sa tostiranim bademima te prelivene medom.