Mirja Zupčić

Datum objave: 07. 03. 2025.

Donosimo Vam recept za ukusnu kombinaciju poriluka, kukuruza i kvinoje. Ovaj brz i jednostavan prilog odlično će odgovarati kako uz ribu, tako i uz meso. Dobar tek! 

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Sastojci za 4 osobe:
160 g kvinoje
200 g poriluka
300 g smrznutog ili konzerviranog kukuruza
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica balzamičkog octa
1 žličica smeđeg šećera
po želji, sol i papar

Priprema:
1. Sitno nasjeckati poriluk i propirjati ga na maslinovom ulju dok ne omekša.
2. Dodati balzamički ocat i smeđi šećer, kratko pirjati dok se šećer ne karamelizira.
3. Isprati kvinoju pod mlazom vruće vode i dodati u tavu s porilukom. Dobro promiješati.
4. Začiniti po želji (sol, papar) i uliti vodu da tek malo prekriva kvinoju. Pokriti i kuhati 15-ak minuta dok kvinoja ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja umiješati kukuruz i dobro promiješati.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: kukuruz, kvinoja, poriluk, recept,

Komentari