Donosimo Vam recept za ukusnu kombinaciju poriluka, kukuruza i kvinoje. Ovaj brz i jednostavan prilog odlično će odgovarati kako uz ribu, tako i uz meso. Dobar tek!
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sastojci za 4 osobe:
160 g kvinoje
200 g poriluka
300 g smrznutog ili konzerviranog kukuruza
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica balzamičkog octa
1 žličica smeđeg šećera
po želji, sol i papar
Priprema:
1. Sitno nasjeckati poriluk i propirjati ga na maslinovom ulju dok ne omekša.
2. Dodati balzamički ocat i smeđi šećer, kratko pirjati dok se šećer ne karamelizira.
3. Isprati kvinoju pod mlazom vruće vode i dodati u tavu s porilukom. Dobro promiješati.
4. Začiniti po želji (sol, papar) i uliti vodu da tek malo prekriva kvinoju. Pokriti i kuhati 15-ak minuta dok kvinoja ne omekša.
5. Pred kraj kuhanja umiješati kukuruz i dobro promiješati.