Složit ćete se s nama kada kažemo da je hladno zimsko vrijeme nezamislivo bez šalice finog kuhanog vina.
No, jeste li znali da postoji i kuhani cider? Kuhani cider slatkaste arome i pikantnih nota citrusnog voća i cimeta odlična je alternativa za one koji nisu neki ljubitelji kuhanog vina.
U nastavku vam donosimo recept za pripremu ovog neobičnog zimskog napitka.
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 10 osoba:
• jabučni cider, 2 l
• smeđi šećer, 1 žlica
• cimet, 3 štapića
• zvjezdasti anis, 3 komada
• klinčić, 6 komada
• korica od ½ neprskanog limuna
• korica od ½ neprskane naranče
Priprema:
1. Ulijte cider u veću posudu i dodajte cimet, zvjezdasti anis, klinčić i koricu limuna i naranče. Kuhajte na srednjoj vatri do vrenja.
2. Kad cider zavrije, dodajte smeđi šećer i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok se smeđi šećer ne otopi. Poslužite vruće.