Mirisne kruške kuhane u crnom vinu idealan su završetak elegantih večera.
Vrijeme pripreme: 70 minuta + hlađenje
Težina pripreme: 1
Sastojci za 4 osobe:
• 4 velike tvrde kruške
• 750 ml crnog vina
• 175 g smeđeg šećera
• 1 cimet štapić
• ½ tonka sjemenke, sitno naribana
Priprema:
1. U dubokoj posudi pomiješajte vino, smeđi šećer, štapić cimeta i naribanu sjemenku tonke. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi.
2. Dodajte kruške tako da budu potpuno uronjene u crno vino. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 30 minuta dok kruške ne omekšaju.
3. Kuhane kruške izvadite iz vina, a zatim vino reducirajte do konzistencije sirupa, otprilike 30 minuta.
4. Prije posluživanja, kruške i sirup ohladite u hladnjaku.