Datum objave: 24. 04. 2020.

Skuša je idealno društvo za sezonu roštiljanja. Ali ona je i daleko više od toga. Ova riba puca od vitamina, minerala i omega kiselina i utječe na vaše zdravlje kao vjerojatno niti jedna druga riba.

Vrijeme pripreme: 60 min

Težina pripreme: 1

Sastojci:
•    kilogram skuše
•    250 grama cherry rajčice 
•    dvije glavice ljubičastog luka
•    malo svježe majčine dušice
•    dvije litre sjemenog ulja
•    pola decilitra maslinovog ulja
•    sol i papar
•    kilogram tikvica
•    pola kile luka
•    jedna grančica ružmarina

Priprema:
Za pripremu ovog jela koristit ćemo se tehnikom konfitiranja. To je kuhanje u dubokoj masnoći na niskoj temperaturi. Najprije ćemo očistiti i odkostiti skuše. Zatim ih posložimo zajedno s narezanim mladim lukom i cherry rajčicama u duboku posudu za pečenje. Preostaje nam ubaciti začine, dodati majčinu dušicu i ružmarin, a potom konfitirati u mješavini ulja otprilike sat vremena, ali na temperaturi od 80 stupnjeva.

Za prilog pripremamo tikvice na dva načina – julienne od vanjskog dijela i od srca kremu. Potrebno je narezati vanjski dio tikvica na julienne, začiniti ih i kratko sotirati. Srce tikvice izdinstajte na karameliziranom luku te napravite fini pire štapnim mikserom.

 

Pošalji prijatelju na email

Komentari