Mirja Zupčić

Datum objave: 10. 11. 2023.

Kajgana s tartufima je brz i jednostavan doručak međutim tartufi mu daju dozu glamura i čine ga idealnim doručkom u posebnim prilikama kao što su rođendani ili godišnjice.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci za 2-3 osobe:
    • 6 jaja
    • 1/3 do ½ malog crnog tartufa
    • 2 žlice vrhnja za kuhanje
    • Maslac 2 žlice
    • Sol, papar po ukusu

Priprema: 
    1. U zdjeli razbiti jaja i umutiti ih zajedno s naribanim tartufom i vrhnjem za kuhanjem.
    2. Ostaviti jaja 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi tartuf oslobodio aromu.
    3. U tavi ugrijati maslac i zatim izliti smjesu s jajima i peći ih uz miješanje na umjerenoj temperaturi.
    4. Poslužiti uz tost i uz dodatno malo naribanog tartufa na listiće. Umjesto tartufa može se koristiti i tartufata (2 žlice). 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: doručak, jaja, tartufi,

Komentari