Kajgana s tartufima je brz i jednostavan doručak međutim tartufi mu daju dozu glamura i čine ga idealnim doručkom u posebnim prilikama kao što su rođendani ili godišnjice.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci za 2-3 osobe:
• 6 jaja
• 1/3 do ½ malog crnog tartufa
• 2 žlice vrhnja za kuhanje
• Maslac 2 žlice
• Sol, papar po ukusu
Priprema:
1. U zdjeli razbiti jaja i umutiti ih zajedno s naribanim tartufom i vrhnjem za kuhanjem.
2. Ostaviti jaja 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi tartuf oslobodio aromu.
3. U tavi ugrijati maslac i zatim izliti smjesu s jajima i peći ih uz miješanje na umjerenoj temperaturi.
4. Poslužiti uz tost i uz dodatno malo naribanog tartufa na listiće. Umjesto tartufa može se koristiti i tartufata (2 žlice).