Petra Vlak

Datum objave: 08. 03. 2019.

Nadolazeći topli dani nisu razlog da se na vašem stolu nađe zdjelica tople juhe. Naprotiv, pokazalo se da juha može biti odličan saveznik pri gubitku suvišne tjelesne mase i održavanju vitke linije. Stoga i vi svaki obrok započnite juhom, te ćete tako smanjiti i ukupni unos energije unesenih u glavnom obroku.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 4 osobe:
• 200 g crvene leće
• 500 ml povrtnog temeljca
• 2 veće mrkve
• Pola komorača
• 1 ljutika
• 1 češanj češnjaka
• Nekoliko sušenih rajčica
• Čili papričica po želji, sol i svježe mljeveni papar
• Maslinovo ulje

Priprema:
Ljutiku i češnjak sitno nasjeckajte i pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte mrkvu i komorač narezane na kockice te još kratko propirjajte. Podlijte temeljcem, te dodajte leću i sušene rajčice. Kuhajte 20-ak minuta, dok leća ne omekša. Kada je juha gotova, usitnite ju štapnim mikserom ili u blenderu te začinite sa čili papričicom, soli i svježe mljevenim paprom.

Pošalji prijatelju na email

Komentari