Tena Škunca

Datum objave: 12. 10. 2018.

Rana jesen idealno je vrijeme za uživanje u naru. Ova crvena zrnca ugodne arome i kiselkasto -  slatkog okusa odlično se uklapaju i u slatka, ali i u slana jela. Isprobajte ih u jednostavnoj salati, u kombinaciji s piletinom, špinatom i kozjim sirom.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:
• 200 g pilećih prsa (narezanih na trakice)
• 200 g baby špinata
• 100 g mladog kozjeg sira
• 1 nar
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 žličica mješavine talijanskih začina
• sol
• svježe mljeveni papar
Za preljev:
• 2 žlice maslinovog ulja
• 2 žlice soka od limuna
• sol
• svježe mljeveni papar

Priprema:
1. Trakice piletine začiniti soli, paprom i mješavinom talijanskih začina. Ostaviti 15-ak minuta na hladnom mjestu. 
2. Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti piletinu i ostaviti da se malo ohladi.
3. Za to vrijeme u većoj posudi pomiješati baby špinat, kozji sir natrgan na komadiće i očišćeni nar pa na kraju dodati piletinu.
4. Pripremiti preljev za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra, dodati salati pa sve dobro pomiješati i odmah poslužiti.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bez glutena, lagano, nar, ručak, večera,

Komentari