Slatkasta muškatna tikva prava je kraljica jeseni, a u kombinaciji s aromatičnom kaduljom čini kremastu juhu idealnu za zagrijavanje hladnih jesenskih večeri.
težina pripreme: 1
vrijeme pripreme: 40 minuta
Sastojci za 4 osobe:
• 1 muškatna tikva (oko 1 kg, očišćena i narezana na kockice)
• 500 ml povrtnog temeljca
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
• 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
• ½ žličice kurkume
• 1/2 žličice nasjeckane svježe kadulje
Priprema:
1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk. Dodajte muškatnu tikvu, češnjak pa sve zajedno pirjajte 5 minuta.
2. Ulijte povrtni temeljac, dodajte kadulju i kurkumu, poklopite i kuhajte otprilike 30 minuta, dok tikva ne omekša.
3. Kad povrće omekša, štapnim mikserom ili u blenderu miksajte dok ne postignete glatku konzistenciju.
4. Juhu poslužite toplu, a po želji je možete začiniti s nekoliko kapi bučinog ili maslinovog ulja.