Tena Škunca

Datum objave: 26. 09. 2017.

Slatkasta muškatna tikva prava je kraljica jeseni, a u kombinaciji s aromatičnom kaduljom čini kremastu juhu idealnu za zagrijavanje hladnih jesenskih večeri.

težina pripreme: 1

vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci za 4 osobe:
•    1 muškatna tikva (oko 1 kg, očišćena i narezana na kockice)
•    500 ml povrtnog temeljca
•    1 žlica maslinovog ulja
•    1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
•    1 režanj češnjaka, sitno nasjeckani
•    ½ žličice kurkume
•    1/2 žličice nasjeckane svježe kadulje

Priprema:
1.    Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk. Dodajte muškatnu tikvu, češnjak pa sve zajedno pirjajte 5 minuta.
2.    Ulijte povrtni temeljac, dodajte kadulju i kurkumu, poklopite i kuhajte otprilike 30 minuta, dok tikva ne omekša.
3.    Kad povrće omekša, štapnim mikserom ili u blenderu miksajte dok ne postignete glatku konzistenciju.
4.    Juhu poslužite toplu, a po želji je možete začiniti s nekoliko kapi bučinog ili maslinovog ulja.

Pošalji prijatelju na email

Komentari