Tena Škunca

Datum objave: 29. 10. 2021.

Predlažemo vam da početak vikenda zasladite ovom jednostavnom i sočnom bezglutenskom tortom s divnom aromom mandarine.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci za kalup promjera 20 cm:
• 250 g bademovog brašna ili mljevenih badema
• 4 jaja
• 250 g ricotte
• 175 g smeđeg šećera
• 1/4 žličice srži mahune vanilije
• korica jedne mandarine
• sok jedne mandarine
• 2 šake listića badema 

Priprema:
1. Neka svi sastojci budu sobne temperature. 
2. Kalup za torte obložiti papirom za pečenje, a pećnicu zagrijati na 150°C.
3. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
4. Žumanjke pomiješati sa šećerom, ricottom i vanilijom dok ne nastane glatka smjesa. Lagano zatim umiješati bademovo brašno, sok i naribanu koricu mandarine.
5. U posebnoj posudi izmiksati bjelanjke. Dobiveni snijeg od bjelanjaka postepeno lagano umiješati u smjesu ricotte i badema. 
6. Tijesto za biskvit prebaciti u pripremljeni kalup i peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta. Posipati listiće badema po napola pečenom biskvitu pa peći još 10-ak minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
7. Izvaditi pečeni biskvit iz pećnice i pustiti da se ohladi. Ohlađenu tortu želji posipati šećerom u prahu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bademi, bez glutena, desert, mandarine, ricotta,

Komentari