Datum objave: 08. 03. 2023.

Nutritivne crtice:

  • Izvor vitamina C
  • Jaja sadrže i karotenoide lutein i zeaksantin, pigmente koji mogu preventivno djelovati na razvoj makularne degeneracije koja se javlja kao posljedica starenja. Stoga se jaja mogu smatrati namirnicama u službi zaštite očiju.

Sastojci za 1 osobu:

  • 2 jaja
  • Žlica maslinova ulja za pečenje
  • 2 kriške integralnog kruha
  • 50 g rikule
  • 50 g cherry rajčica
  • Žličica maslinova ulja za salatu
  • Sol i papar za začinjavanje

Priprema:

Kruh tostirati. Jaja ispeći na maslinovom ulju i servirati ih na tostiranom kruhu uz salatu od rikule i cherry rajčica.

Energija: 480 kcal
Masti: 24 g
Ugljikohidrati: 49,2 g
Proteini: 17,3 g

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: doručak, jaja,

Komentari