Od kada imamo djecu, nekako prirodno više pazimo što grickamo između obroka. Ovakvi integralni krekeri od pirova brašna dobrodošao su snack za vrijeme putovanja, u parkiću nakon vrtića ili u školskom gablecu, a često ih pripremam i kao dodatak raznim domaćim paštetama i namazima kada nam dolaze gosti. Svima se sviđaju i odlično se kombiniraju, a okus je po želji moguće obogatiti parmezanom.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Težina pripreme: 1
Sastojci za 30-35 komada:
● 200 g integralnog pirovog brašna
● 1 žličica soli
● 3 žlice sezama
● 3 žlice chia sjemenki
● 3 žlice mljevenih lanenih sjemenki
● 35 g sjeckanih badema
● 100 g maslaca
● 110-120 ml vode
● po želji 20 g parmezana
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a dva pleha obložite papirom za pečenje.
2. Od suhih sastojaka i maslaca, trljanjem među rukama, napravite mrvičasto tijesto. Zatim dodajte vodu, vidjet ćete koliko vam treba s obzirom na brašno i dodatke, i umijesite mekano i podatno tijesto. Nemojte mijesiti dugo, vidjet ćete da ćete brzo dobiti kompaktno tijesto.
3. Tijesto razvaljajte na debljinu oko 3 mm, na pobrašnjeloj plohi.
4. Izrezujte krekere oblika po želji, npr okrugle ili samo nožem razrežite u trokute.
5. Stavite ih u pleh i pecite 12-14 min tj. dok ne počnu dobivati boju. Ohladite i spremite u dobro zatvorenu posudu pa poslužite same ili s nekim umakom. Dobar tek!
Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku, Instagramu te YouTube kanalu.