Datum objave: 11. 12. 2020.

Ovaj tradicionalni egipatski namaz obogatili smo dimljenom ribom. Obogaćeni humus servirajte na topli kruh, a po želji pospite sjemenkama sezama, lana ili buče.

Vrijeme pripreme: 40 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2 osobe:
•    dimljeni fileti brancina ili orade 100 g
•    slanutak (konzerva) 300 g
•    maslinovo ulje 1 dl
•    češnjak 20 g
•    orasi 50 g
•    prstohvat soli i papra

Priprema:
Slanutak procijedite i isperite, stavite u električnu sjeckalicu za hranu, dodajte usitnjeni češnjak, komadiće dimljene ribe, sol, papar i maslinovo ulje. Izradite dok ne dobijete glatku smjesu. Prilikom serviranja pospite grubo sjeckanim popečenim orasima.

Pošalji prijatelju na email

Komentari