Mirja Zupčić

Datum objave: 27. 01. 2023.

Rizik da pomfrit od batata pečen u pećnici ispadne gnjecav je velik, stoga ako želite hrskavi batat tada pripazite na nekoliko stvari. Prvi korak je narezati batat na tanke štapiće i to debljine oko 1 cm. Zatim je važno isprati škrob s batata i batat dobro osušiti. Također, savjetuje se štapiće batata obložiti kukruznim škrobom, a za još više hrskavosti i palentom. Štapiće treba rasporediti po limu za pečenje na način da se oni ne dodiruju.

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 2-4 osobe:
• 2 velika batata
• 2 žlice maslinova ulja
• 3 žlice palente
• 2 žlice smeđeg šećera
• 1 žličica kukuruznog škroba
• 1 žličica soli
• Pola žličice crvene mljevene paprike
• Sastojci za umak: 75 g tofuneze, žličica senfa, žlica meda

Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 ˚C. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje.
2. Batat oguliti, narezati na štapiće, isprati hladnom vodom i dobro osušiti kuhinjskim papirom.
3. Batat preliti uljem i dobro ga promiješati.
4. U drugoj zdjeli pomiješati palentu, smeđi šećer, kukuruzni škrob, sol i mljevenu papriku i zatim dobivenom smjesom obložiti batat, najbolje miješajući rukama.
5. Batat rasporediti po limu za pečenje i peći 30 minuta, s okretanjem nakon 15 minuta pečenja. 
6. Napraviti umak od tofuneze, senfa i meda i poslužiti s hrskavim krumpirićima.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: batat, međuobrok, večera, vegetarijanski,

Komentari