Tena Škunca

Datum objave: 20. 07. 2018.

Dugo očekivani pravi ljetni dani napokon su nam pokucali na vrata, a s njima i vruće temperature zbog kojih bismo posebnu pažnju trebali obratiti na adekvatan unos tekućine. 

Bogate hladne povrtne juhe izvrstan su izbor laganog ljetnog obroka. Osim što će hladne juhe omogućiti adekvatnu nadoknadu tekućine, elektrolita i vitamina tijekom vrućih ljetnih mjeseci, vrlo su jednostavne za pripremu te su prikladne za sve dobne skupine.

Naš prijedlog je bogata hladna juha od pečenih rajčica. Uživajte!

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 90 minuta

Sastojci za 4 osobe:
• 5 zrelih rajčica sorte volovsko srce
• 1 ljutika srednje veličine
• 2 režnja češnjaka
• 1 manji salatni krastavac
• maslinovo ulje
• 2 žlice soka limuna
• desetak listova bosiljka
• sol
• svježe mljeveni papar
• šaka mlade potočarke

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
2. Rajčice operite i prerežite na pola te ih rasporedite po pripremljenom plehu. Dodajte očišćeni češnjak i ljutiku koju ste prethodno prerezali na pola. Pripremljeno povrće pokapajte maslinovim uljem i začinite solju pa prekrijte aluminijskom folijom.
3. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike pola sata pa ostavite da se pečeno povrće u potpunosti ohladi.
4. Krastavac ogulite i odstranite sjemenke te ga narežite na manje kockice.
5. Krastavac i pečeno ohlađeno povrće  prebacite u blender, zajedno sa sokom koje je povrće pustilo tijekom pečenja. Dodajte sok limuna, maslinovo ulje po ukusu, listove bosiljka, sol i papar pa sve zajedno miksajte dok ne nastane gusta smjesa.
6. Prije posluživanja juhu dobro ohladite i ukrasite mladom potočarkom.

Pošalji prijatelju na email

Komentari