Tena Škunca

Datum objave: 01. 12. 2017.

Crna rotkva na našim je jelovnicima najčešće prisutna u hladnim mjesecima i to u sirovom obliku, većinom kao sastavni dio salata.

No, manje je poznato kako kulinarske metode poput pirjanja, kuhanja i pečenja daju sasvim novu dimenziju ovoj zanemarenoj namirnici. Predlažemo vam da isprobate naš recept za pripremu guste juhe od crne rotkve i krumpira.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci za 6 osoba:
•    500 g crne rotkve
•    600 g krumpira
•    1 manji luk
•    1 režanj češnjaka
•    100 ml bijelog vina
•    800 ml povrtnog temeljca
•    150 g grčkog tipa jogurta
•    1 žlica maslinova ulja
•    sol
•    svježe mljeveni papar

Priprema:
1.    Krumpir i crnu rotku očistite, ogulite i narežite na manje kockice.
2.    Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, dok ne omekša. Dodajte krumpir i sotirajte nekoliko minuta.
3.    Ulijte bijelo vino i pustite da alkohol ispari. Dodajte vrući povrtni temeljac i kuhajte dok krumpir ne omekša.
4.    Zatim dodajte crnu rotkvu i kuhajte još 5 minuta.
5.    Štapnim mikserom izmiksajte kuhano povrće u gustu juhu. Dodajte grčki tip jogurta i kuhajte još nekoliko minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
6.    Gustu juhu od crne rotkve i krumpira poslužite s prepečenim kruhom.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: crna rotkva, juha,

Komentari