Matejka Buča

Datum objave: 03. 09. 2021.

Za ovaj kruščić nećete cupkati oko hladnjaka jer ćete znati da se čekanje isplati. Što dulje, to bolje. I nećete se znojiti pred pećnicom jer ćete znati da će ispasti savršeno. I bit će vam fino, obećajem.

Vrijeme pripreme: 15 minuta + fermentacija + pečenje

Težina pripreme: 2

Sastojci:
• 300 g glatkog brašna
• 1 žličica soli
• 1 žličica šećera
• 2 žlice maslinovog ulja + još za premazati
• 1 ravna žličica suhog kvasca
• 180-200 ml tople vode
• 10- tak crnih maslina bez koštica
• grančica ružmarina

Priprema:
1. Od svih sastojaka umijesite mokro tijesto. Najlakše će vam biti pomoću miksera, ovo tijesto je jako mekano i mokro pa ga možete slobodno izraditi nastavkom za tijesto. Mijesite dugo, barem 7-10 min kako bi tijesto bilo što elastičnije - rukama ili mikserom.
2. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 24 sata.
3. Drugi dan izvadite iz zdjele na pobrašnjelu plohu. malo premijesite pa razvaljajte u žaljeni oblik i prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premažite maslinovim uljem te pospite sjeckanim svježim ružmarinom i maslinama narezanim na kolutiće.
5. Sada pećnicu zagrijte na 250°C, a rešetku stavite na donju trećinu .
6. Pecite foccacciu 12-15 min tj. dok ne dobije lijepu boju i dolje i gore. Nakon pečenja, ja ju vruću polijem s još mrvicu domaćeg ulja... Poslužite - kako god želite :) Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: fermentacija, focaccia, like chocolate,

Komentari