Kako biste u šljivama mogli uživati tijekom cijele godine, predlažemo vam da ovo modro voće jedinstvenog sadržaja nutrijenata upakirajte u slasni džem.
Težina pripreme: 2
Vrijeme pripreme: 2,5 sata
Sastojci:
• 2 kg šljiva
• oko 300 g šećera (ovisno o slatkoći šljiva)
• sok pola limuna
• 3 žličice cimeta
Priprema:
1. Šljive operite i očistite od koštica pa narežite na manje komade.
2. Pećnicu zagrijte na 200°C te pripremite veću posudu za pečenje.
3. U većoj zdjeli pomiješajte narezane šljive, šećer, sok od limuna i cimet pa ravnomjerno rasporedite po posudi za pečenje. Neka se peku u pećnici otprilike 2 sata (dok ne poprime tamnu boju) te ih povremeno promiješajte.
4. Džem prelijte u vruće, sterilizirane staklenke, zatvorite poklopcem i ohladite na sobnoj temperaturi. Pohranite na suhom i tamnom mjestu.