Kiselkasti okus rabarbare odlično se slaže s neodoljivim malinama. Upakirajte ih zajedno u savršeni džem kako biste u ovoj kombinaciji mogli uživati i u hladnijim danima godine. Odlično će se uklopiti u jutarnju zobenu kašu ili granolu, a poslužit će i kao odličan dodatak palačinkama ili bilo kojem drugom desertu.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za otprilike 4 male staklenke (ovisno o veličini):
● oko 1 kg rabarbare
● 1 šalica malina
● 500 g šećera
● naribana korica 1 limuna
● sok pola limuna
● ekstrakt vanilije po želji
Priprema:
1. Stabljike rabarbare operite, skinite im vanjsku opnu stabljike koja može biti tvrđa pa narežite na komade duljine 1 do 2 cm.
2. U veći lonac dodajte rabarbaru, maline, šećer, limunov sok i koricu te vaniliju. Ako želite da vam finalni proizvod bude malo gušće konzistencije, u ovom koraku možete dodati i jabučni pektin.
3. Kuhajte na laganoj vatri do vrenja, a zatim maknite s vatre kako biste smjesu usitnili štapnim mikserom. Ponovno vratite kuhati na laganu vatru još otprilike 5 minuta.
4. Još vrući džem ulijte u vruće staklenke i odmah zatvorite.