Mirja Zupčić

Datum objave: 20. 08. 2021.

Iskoristite sezonu kukuruza i isprobajte kuhani kukuruz na malo drugačiji način. Za bogatiji okus kuhajte ga uz dodatak mlijeka i maslaca, a ako vam se žuri, savršen kuhani kukuruz pripremite u mikrovalnoj pećnici za samo 3 minute.

Kukuruz kuhan s mlijekom i mlaslacem

Vrijeme pripreme: 30 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 6 osoba:
• 6 klipova kukuruza
• 1 šalica mlijeka
• 100 g maslaca

Priprema:
Napuniti veliki lonac vodom. Kad voda zavrije dodati mlijeko, maslac i kukuruz. Kuhati dok kukuruz ne omekša. Voda od kuhanja se može iskoristiti za pripremu krem juhe od povrća.

Kukuruz iz mikrovalne pećnice

Vrijeme pripreme: 3 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 1 osobu:
• 1 klip kukuruza zajedno s komušinom (listovima)

Priprema:
Kukuruz staviti na tanjur i kuhati 3 minute u mikrovalnoj pećnici. Kukuruz će se kuhati u vlastitim sokovima unutar listova. Ako pripremate više kukuruza istovremeno, za svaki dodatni kukuruz produljite vrijeme pripreme za 1 minutu. Pričekati da se kukuruz ohladi prije čišćenja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: kukuruz, međuobrok,

Komentari