Tena Škunca

Datum objave: 30. 11. 2018.

Avokado je iznimno cijenjen zbog sadržaja „dobrih masti“ među kojima prevladavaju omega-9 masne kiseline.

Lako je probavljiv unatoč značajnom udjelu masti i specifične je teksture koja omogućuje laganu izradu namaza i dipova. Odlično se slaže s jajem, sjemenkama i maslinovim uljem. Isprobajte ga u ovoj neodoljivoj kombinaciji za doručak.

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 2 osobe:
• 1 zreli avokado
• 2 jaja
• 2 kriške kruha od punog zrna
• žlica tostiranih pinjola
• sol
• svježe mljeveni papar
• maslinovo ulje

Priprema:
1. U kipuću vodu ubacite jaja i kuhajte 7 minuta.
2. Avokado očistite i narežite na komade srednje veličine. Jaja ogulite i narežite na kolutiće.
3. Tostirajte kruh pa po njemu posložite avokado i jaja.
4. Posipajte tostiranim pinjolima, posolite i popaprite po želji pa pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: avokado, doručak, vegetarijanski,

Komentari