Kremasti namaz od slanutka s tahinijem i češnjakom – odličan kao međuobrok ili brzi ručak.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 5 minuta + hlađenje
Sastojci za 4 osobe:
• 200 g slanutka
• 1 žlica tahini paste
• 1 veći režanj češnjaka, sitno sjeckani
• 4 žlice maslinovog ulja
• sok od ½ limuna
Priprema:
1. Skuhajte slanutak.
2. Kuhani i ohlađeni slanutak ocijedite, ali sačuvajte tekućinu od kuhanja.
3. U blender dodajte ocijeđeni slanutak, tahini pastu, češnjak i maslinovo ulje pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno, dodajte još tekućine od kuhanja.
4. Dobiveni humus prebacite u zdjelicu, pokapajte limunovim sokom pa sve dobro pomiješajte.
5. Ohlađeni humus poslužite sa štapićima povrća ili krekerima.