Petra Vlak

Datum objave: 25. 06. 2021.

Jeste li se ikada okušali u pripremi domaće tjestenine? Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je neusporediv s proizvodom kojeg možete pronaći u svakom supermarketu. Oblikujte tjesteninu po vašoj želji, mi smo se odlučili za široke rezance koji se u Italiji nazivaju tagliatelle. Poslužite ih uz svježe začinsko bilje po želji, kockicu maslaca ili nekoliko kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci:
• 200 g pirovog brašna
• 200 g glatkog (00) brašna
• 2 cijela jaja + 2 žumanjka
• ½ žličice soli
• 2 žlice maslinovog ulja
• Za umak: žlica maslaca, nekoliko listića kadulje, tvrdi sir po želji i svježe mljeveni papar

Priprema:
Pomiješajte obje vrste brašna i sol. Dodajte jaja, žumanjke i ulje te zamijesite elastično tijesto. Ostavite ga da odmori sat vremena. Oblikujte željene oblike pomoću stroja za tjesteninu ili kuhinjskog valjka. Tjesteninu kuhajte u vrućoj slanoj vodi svega nekoliko minuta, te dodajte otopljenom maslacu i kadulji. Poslužite sa ribanim sirom i svježe  mljevenim paprom. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: ručak, tjestenina, večera, vegetarijanski,

Komentari