Petra Vlak

Datum objave: 15. 02. 2019.

Jeste li znali da se od amaranta mogu raditi kokice? Ova pseudožitarica može se pripremati na brojne načine, slane i slatke. Tako od amaranta možete napraviti salatu, dodati ga juhama, kruhu ili kolačima. Sadrži visoki udio proteina, prehrambenih vlakana, vitamina A, C i K te obiluje folnom kiselinom. Isto tako, amarant je bezglutenska pseudožitarica, tako da i osobe koje boluju od celijakije ili intolerancije na gluten mogu uživati u ovoj svestranoj namirnici.

Vrijeme pripreme: 15 min

Težina pripreme: 1

Sastojci: 
• 200 g tamne čokolade
• oko 50 g kokica od amaranta
• 2 žlice meda
• koricu jedne neprskane naranče
• malo cimeta po želji 
• gorki kakao za uvaljati loptice

Priprema:
Čokoladu otopite na pari. Od amaranta napravite kokice tako što ćete zrna amaranta staviti na suhu tavu, te će početi pucati baš kao prave kokice. Dodajte kokice od amaranta i koricu naranče ohlađenoj čokoladi. Promiješajte sve sastojke u ujednačenu smjesu. Ostavite pripremljenu smjesu 30-ak minuta u hladnjaku, te nakon toga oblikujte kuglice. Oblikovane kuglice uvaljati u gorki kakao ili otopljenu čokoladu po želji. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: amarant, bez glutena, čokolada, desert, kakao,

Komentari