Matejka Buča

Datum objave: 13. 03. 2020.

Volim ovake brze i zdrave obroke nakon kojih se osjećam sito, ali ne teško. Curry kuham, iskreno, dosta rijetko jer ga kćer i suprug ne vole – no zato sinčić i ja guštamo. Ponekad sama ubacujem začine po želji, no uvijek imam kod kuće gotovu mješavinu curry praha za one brze verzije – poput ove gotove za 30 minuta.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 obroka:
●    2 žlice kokosova (ili drugog) ulja
●    1 luk
●    3 češnja češnjaka
●    1 komad đumbira (oko 5 g očišćeno)
●    1 žličica curry praha (oko 5 g) – ili sami napravite mješavinu začina
●    sol, papar
●    1 konzerva slanutka ili 100 g suhog, namočenog pa kuhanog
●    1 konzerva sjeckane rajčice
●    1 žličica meda ili šećera, može i javorov sirup
●    1/2 konzerve kokosovog mlijeka (oko 200 ml) – ne tetrapak, nego konzerva!
●    2-3 šake svježeg špinata

Priprema:
1. Na vrućem ulju dinstajte sjeckani luk, malo ga posolite i dodajte po potrebi 2-3 žlice vode. Neka se kuha na laganoj vatri barem 5 minuta, dok malo ne omekša, a zatim dodajte sitno sjeckani češnjak i đumbir pa pirjajte još minutu.
2. Pospite curryjem, promiješajte, pa dodajte ocijeđeni slanutak i rajčicu. Kuhajte oko 20 minuta.
3. Nakon toga ulijte kokosovo mlijeko i med te dodajte špinat te začinite po potrebi solju i paprom. Kuhajte oko 10 minuta i poslužite uz kuhanu rižu (npr. integralnu ili običnu bijelu rižu dugog zrna), po želji pospite sjemenkama ili feta sirom, svježim začinskim biljem (korijandar super paše) i sl. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari