Donosimo vam jednu egzotičnu verziju ribljeg ručka koja vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu.
Težina pripreme: 2
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Sastojci za 2 osobe:
• 2 fileta lososa
• 1 luk srednje veličine
• 3 režnja češnjaka
• komadić svježeg đumbira
• 2 žlice svjetle miso paste
• 2 žličice curry mješavine začina
• soja umak
• 2 žlice ulja
• 1 konzerva kokosovog mlijeka
• 2 šake baby špinata
• 40 g basmati riže
• limeta
• nasjeckani svježi bosiljak, korijander ili peršinov list po želji
Priprema:
1. Filete lososa narežite na veće komade i lagano posolite.
2. Luk, češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.
3. Na zagrijanom ulju u većoj posudi popržite luk dok ne omekša. Dodajte češnjak i đumbir pa još kratko pržite. Zatim dodajte curry mješavinu začina i nastavite pržiti dok curry ne pusti aromu.
4. Dodajte kokosovo mlijeko, miso pastu i oko 2 dl vode pa kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Zatim ubacite losos i kuhajte još 10 minuta.. Na kraju dodajte baby špinat i sojin umak po želji.
5. Poslužite s kuhanom basmati rižom, limetom te začinskim biljem po želji.