Tena Škunca

Datum objave: 23. 02. 2024.

Donosimo vam jednu egzotičnu verziju ribljeg ručka koja vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu.

Težina pripreme: 2

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 2 osobe:
    • 2 fileta lososa
    • 1 luk srednje veličine
    • 3 režnja češnjaka
    • komadić svježeg đumbira
    • 2 žlice svjetle miso paste
    • 2 žličice curry mješavine začina
    • soja umak
    • 2 žlice ulja
    • 1 konzerva kokosovog mlijeka
    • 2 šake baby špinata
    • 40 g basmati riže
    • limeta
    • nasjeckani svježi bosiljak, korijander ili peršinov list po želji

Priprema: 
    1. Filete lososa narežite na veće komade i lagano posolite.
    2. Luk, češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.
    3. Na zagrijanom ulju u većoj posudi popržite luk dok ne omekša. Dodajte češnjak i đumbir pa još kratko pržite. Zatim dodajte curry mješavinu začina i nastavite pržiti dok curry ne pusti aromu. 
    4. Dodajte kokosovo mlijeko, miso pastu i oko 2 dl vode pa kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Zatim ubacite losos i kuhajte još 10 minuta..  Na kraju dodajte baby špinat i sojin umak po želji.
    5. Poslužite s kuhanom basmati rižom, limetom te začinskim biljem po želji.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: curry, juha, losos, miso, ručak, večera,

Komentari