Matejka Buča

Datum objave: 07. 07. 2023.

Doručak mi je već duže vrijeme omiljeni obrok u danu, nekako osjećam da ono što pojedem ujutro često uvelike određuje kako će mi teći dan i kako ću se osjećati. Ovaj crumble sadrži sve što tražim od doručka: zdrav je, ukusan, praktičan i svestran, a daje mi dovoljno energije za 'borbu' s dvoje klinaca i svakodnevnim obvezama. Maline zamijenite borovnicama, jabukama ili jagodama kad su u sezoni i uživajte. Dobar tek i dobro jutro :)

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Težina pripreme: 1

Posip:
• 2 žlice zobenih pahuljica
• 1 žlica mljevenog lana
• 1 žlica sjeckanih badema
• 1 žlica suncokretovih sjemenki
• 1 žlica kokosa
• 15 g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
• 1 žlica javorovog sirupa ili meda
• 1 žlica vode
Baza:
• 150 g malina
• 1 žlica chia sjemenki
• 1 žlica javorovog sirupa ili meda
• malo đumbira ili cimeta u prahu
Za posluživanje:
• čvrsti jogurt
• malo meda

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
2. Sve sastojke za posip pomiješajte.
3. Zasebno u vatrostalnoj posudi pomiješajte voće, chiu, zaslađivač i začin pa prekrijte mrvičastim posipom.
4. Pecite oko 25-30 min tj. dok posip ne dobije lijepu boju.
5. Poslužite toplo uz čvrsti jogurt i malo meda. Dobar tek!

 

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu

Pošalji prijatelju na email

Komentari