Banane su nekako uvijek dostupne i uvijek u sezoni, a meni su najzanimljivijie upravo kad dođu u fazu u kojoj ih mnogi ne žele – kad po kori dobiju one smeđe točkice. Tada su super slatke i kremastije, a mogu se koristiti i za zaslađivanje deserata. Ovakav je sladoled našoj djeci omiljeni način konzumiranja banana, a i suprug i ja ga volimo pojesti.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 8 do 10 sladoleda:
• 3 zrele zamrznute banane
• 100 ml mlijeka po izboru
• 2 žlice gorkog kakaa
Po želji
• 1 žlica meda
Glazura
• 80 g tamne čokolade
• 2 žličice kokosovog ulja
• sjeckani bademi lješnjaci ili orasi
Priprema:
1. Banane izvadite iz zamrzivača, prelijte mlijekom i pustite da odstoje 10 minuta. Zatim ih izblendajte u sjeckalici ili blenderu. Dodajte kakao i ako želite malo meda i opet izblendajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu.
2. Presipajte u kalupiće za sladoled i zamrznite najmanje 4 sata.
3. Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari, dodajte i dobro umiješajte kokosovo ulje.
4. Svaki sladoled pažljivo izvadite iz kalupa (ja ga stavim na 5 sekundi pod mlaz vode pa lakše izađe iz kalupa) i umočite u otopljenu čokoladu, zatim brzo pospite sjeckanim orašastim voćem.
5. Sladolede poslužite odmah ili zamotajte u papir za pečenje i vratite u zamrzivač do korištenja. Mogu stajati oko 10 dana bez problema. Dobar tek!
Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - Facebooku, Instagramu te YouTube kanalu.