Matejka Buča

Datum objave: 07. 08. 2020.

Banane su nekako uvijek dostupne i uvijek u sezoni, a meni su najzanimljivijie upravo kad dođu u fazu u kojoj ih mnogi ne žele – kad po kori dobiju one smeđe točkice. Tada su super slatke i kremastije, a mogu se koristiti i za zaslađivanje deserata. Ovakav je sladoled našoj djeci omiljeni način konzumiranja banana, a i suprug i ja ga volimo pojesti. 

Vrijeme pripreme: 30 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 8 do 10 sladoleda:
•    3 zrele zamrznute banane
•    100 ml mlijeka po izboru
•    2 žlice gorkog kakaa
Po želji
•    1 žlica meda
Glazura
•    80 g tamne čokolade
•    2 žličice kokosovog ulja
•    sjeckani bademi lješnjaci ili orasi

Priprema:
1.    Banane izvadite iz zamrzivača, prelijte mlijekom i pustite da odstoje 10 minuta. Zatim ih izblendajte u sjeckalici ili blenderu. Dodajte kakao i ako želite malo meda i opet izblendajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu.
2.    Presipajte u kalupiće za sladoled i zamrznite najmanje 4 sata.
3.    Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari, dodajte i dobro umiješajte kokosovo ulje.
4.    Svaki sladoled pažljivo izvadite iz kalupa (ja ga stavim na 5 sekundi pod mlaz vode pa lakše izađe iz kalupa) i umočite u otopljenu čokoladu, zatim brzo pospite sjeckanim orašastim voćem.
5.    Sladolede poslužite odmah ili zamotajte u papir za pečenje i vratite u zamrzivač do korištenja. Mogu stajati oko 10 dana bez problema. Dobar tek!

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email

Komentari