Mirisne jagode preplavile su naše tržnice i malo tko može odoljeti njihovom slatkastom mirisu i neodoljivoj aromi.
Jagode najviše volimo konzumirati u svježem obliku, te kao sastavni dio različitih voćnih kolača, pita, kremica, sladoleda i smoothiesa, voćnih sokova i koktela. Predlažemo vam da ih isprobate u obliku brzog i jednostavnog sladoleda iz domaće radinosti.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 5 minuta + 60 minuta za zamrzavanje
Sastojci za 2 osobe:
• 200 g jagoda
• 1/2 banane
• 50 ml napitka od badema
• 1 žličica sirupa agave
• 1/2 mahune vanilije
Priprema:
1. Jagode, bananu, napitak od badema i vaniliju usitniti u blenderu uz dodatak agavinog sirupa.
2. Smjesu uliti u tankom sloju u plastičnu posudu ili kalupe za sladoled pa staviti u zamrzivač.
3. Svakih 15 minuta promiješati vilicom i poslužiti nakon otprilike 1 sat.