Tena Škunca

Datum objave: 08. 10. 2021.

Recept za ovaj slasni kruh nastao je prije više od godinu dana kada smo svi bili svjedoci ozbiljnoj nestašici kvasca na policama naših trgovina. Od tada nas ne prestaje oduševljavati svojim okusom i obavezan je sastojak na druženjima i obiteljskim okupljanjima.

Ako se pitate koje pivo odabrati, odgovor u potpunosti prepuštam vama jer ovdje je riječ o vašoj preferenciji. Isprobala sam različite vrste, od svijetlih do crnih piva, od različitih lager do ale varijanti i zaključila da nam najviše prijaju kruhovi sa svijetlim pivom. Što se tiče brašna, najboljima su nam se pokazali kruhovi s glatkim pšeničnim brašnom ili kombinacijom glatkog i pirovog brašna.

Predlažem vam da se poigrate i eksperimentirate s različitim vrstama piva i brašna sve dok ne pronađete svoj idealni pivski kruh. Svakako nam javite koja je vaša omiljena kombinacija brašna i piva.

Težina priprema: 1

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci:
• 500 ml piva po želji
• 3 vrhom pune šalice (od 250 ml) brašna po želji 
• 1 prašak za pecivo
• 1,5 žličica soli
• 1 žličica meda
• malo maslaca

Priprema:
1. Pravokutni kalup za kruh obložiti papirom za pečenje. Pećnicu zagrijati na 200°C.
2. U većoj posudi pomiješati prosijano brašno, sol i prašak za pecivo. Dodati med, a zatim polagano ulijevati pivo uz miješanje kuhačom sve dok ne nastane homogena smjesa.
3. Pripremljenu smjesu prebaciti u kalup za kruh. Po površini tijesta rasporediti tanke kockice hladnog maslaca.
4. Peći u zagrijanoj pećnici 50-ak minuta dok kruh ne dobije lijepu zlatno – smeđu koricu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: kruh, pivo,

Komentari