Tena Škunca

Datum objave: 06. 07. 2018.

Jeste li znali da je marelica bliža rođakinja vrtne ruže? Ovo mirisno ljetno voće možemo konzumirati na bezbroj načina, međutim domaći džem od marelica poznati je klasik kojemu samo rijetki mogu odoljeti.

Zato smo za vas pripremili recept za pripremu nešto drugačije verzije ove poslastice – džema od marelica sa chia sjemenkama koji je gotov u samo petnaestak minuta.

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 1 teglicu:
• 550 g zrelih marelica
• ½ šalice vode
• 3 žlice meda
• korica ½ limuna
• 4 žlice bijelih chia sjemenki

Priprema:
1. Marelice oprati, očistiti i narezati na komadiće te, zajedno s vodom, medom i koricom limuna prebaciti u duboku tavu.
2. Kuhati do vrenja, a zatim smanjiti vatru i pustiti da krčka još otprilike 10 minuta.
3. Nakon što su marelice omekšale, potrebno ih zgniječiti vilicom, maknuti s vatre, dodati chia sjemenke i sve zajedno dobro promiješati pa uliti u čistu staklenu teglicu i staviti na hlađenje.
4. Ovako pripremljeni džem moguće je čuvati u hladnjaku do 3 tjedna. 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: chia, doručak, džem, marelice, međuobrok,

Komentari