Jedno od najčešće postavljenih pitanja nutricionistima je što jesti za večeru, a da ta večera ispuni tri uvjeta: da se brzo priprema, da je pobornik vitke linije i zadnje, ali ne najmanje bitno, da je ukusna.
Ova bogata proteinska zdjela sa slanutkom, tunom i povrćem ispunjava sve tražene uvjete. I naravno, ne mora biti poslužena isključivo kao večernji obrok, već je dobrodošla i kao lagani ručak. Za one koji broje, zdjela sa slanutkom u 450 kalorija sadrži 40 g proteina, 30 g ugljikohidrata i 20 g masti.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina pripreme: 1
Sastojci za 1 osobu:
• slanutak kuhani, 120 g (pola limenke od 400 g)
• jaje, 1 kom
• sjemenke sezama, 1 žlica
• tuna u salamuri, mala konzerva od 80 g
• luk crveni, 2 žlice
• kiseli krastavci, 50 g
• zelena salata, 50 g
• crveni kupus, 50 g
• ulje, maslinovo, 1 žličica
• Malo limunova soka
• sol, papar
Priprema:
Staviti vodu da zakipi pa ubaciti jaje i kuhati 4 minute. U međuvremenu nasjeckati povrće (krastavce, luk, kupus i salatu), slanutak i tunu ocijediti. U zdjelu položiti salatu, pa na vrh slagati ostalo povrće i slanutak. Dodati raspolovljeno jaje i sve posoliti i popapriti, pošpricati s malo limunova soka i pokapati sa žličicom maslinova ulja te posuti sjemenkama sezama.