Mirja Zupčić

Datum objave: 05. 02. 2021.

Jedno od najčešće postavljenih pitanja nutricionistima je što jesti za večeru, a da ta večera ispuni tri uvjeta: da se brzo priprema, da je pobornik vitke linije i zadnje, ali ne najmanje bitno, da je ukusna.

Ova bogata proteinska zdjela sa slanutkom, tunom i povrćem ispunjava sve tražene uvjete. I naravno, ne mora biti poslužena isključivo kao večernji obrok, već je dobrodošla i kao lagani ručak. Za one koji broje, zdjela sa slanutkom u 450 kalorija sadrži 40 g proteina, 30 g ugljikohidrata i 20 g masti.

Vrijeme pripreme: 15 min

Težina pripreme: 1

Sastojci za 1 osobu: 
•    slanutak kuhani, 120 g (pola limenke od 400 g)
•    jaje, 1 kom
•    sjemenke sezama, 1 žlica
•    tuna u salamuri, mala konzerva od 80 g
•    luk crveni, 2 žlice
•    kiseli krastavci, 50 g
•    zelena salata, 50 g
•    crveni kupus, 50 g
•    ulje, maslinovo, 1 žličica
•    Malo limunova soka
•    sol, papar

Priprema:
Staviti vodu da zakipi pa ubaciti jaje i kuhati 4 minute. U međuvremenu nasjeckati povrće (krastavce, luk, kupus i salatu), slanutak i tunu ocijediti. U zdjelu položiti salatu, pa na vrh slagati ostalo povrće i slanutak. Dodati raspolovljeno jaje i sve posoliti i popapriti, pošpricati s malo limunova soka i pokapati sa žličicom maslinova ulja te posuti sjemenkama sezama.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: Proteini, kupus, ručak, slanutak, tuna, večera,

Komentari