Petra Pejnović

Datum objave: 27. 07. 2018.

Priprema kozica je vrlo brza i laka te jednostavno ih je uklopiti gotovo u svaki obrok. 

Predlažemo vam da se okušate u pripremi brze ljetne buzare od kozica.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Sastojci za 4 osobe: 
• 1 kg kozica
• 3 žlice maslinovog ulja
• 5-6 režnjeva češnjaka
• 1 dl bijelog vina
• Vezica svježeg peršina
• Konzerva sjeckane rajčice ili 2 velike zrele svježe rajčice
• 1-2 žlice krušnih mrvica
• Sol i svježe mljeveni papar

Priprema: 
Češnjak sitno nasjeckajte i dodajte na ugrijano maslinovo ulje. Dodajte i kozice te zalijte s vinom. Kada alkohol ispari, dodajte umak od rajčice po ukusu, te krušnih mrvica po želji. Začinite sa soli i svježe mljevenim paprom, te poklopite i pirjajte 5 min. Na kraju pospite sa sitno sjeckanim svježim peršinom i servirajte toplo.
 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: buzara, kozice, ručak, večera,

Komentari