Matejka Buča

Datum objave: 09. 12. 2022.

Znam, reći ćete: „hrana za ptice“. A ja ću vas izazvati da ih probate pa mi javite dojmove. Čekam vas! 

Vrijeme pripreme: 70 min

Sastojci:
● 50 g sjemenki sezama
● 50 g sjemenki suncokreta
● 40 g mljevenog lana
● 50 g chia sjemenki
● 150 ml vode
● sol

Upute:
1. Sve sastojke pomiješajte pa pustite da odstoje 15 minuta kako bi se voda upila i povezala ih.
2. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 170 °C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje.
3. Sjemenke rasporedite na pleh u sloju debljine 3 – 4 mm i poravnajte površinu.
4. Pecite 55 – 60 minuta, tj. dok kreker ne postane hrskav.
5. Pustite da se malo ohladi, a zatim ga razlomite na manje komade i držite u dobro zatvorenoj kutiji.
6. Poslužite uz hummus, paštetu od tune ili neki drugi namaz.

Dodatni savjet: Po želji možete dodati i druge sjemenke, poput bučinih. Pritom pazite da vam je konačni omjer sjemenki i vode kao u receptu.

Like Chocolate svakako zapratite i na društvenim mrežama - FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bez glutena, krekeri, like chocolate, sjemenke,

Komentari