Petra Vlak

Datum objave: 18. 05. 2018.

Recept za domaće bezglutenske kornete

Kako su nam topliji dani stigli ranije nego što smo ih očekivali, donosimo recept za domaće bezglutenske kornete kako bi oboljeli od celijakije te osobe sa intolerancijom na gluten mogli bezbrižno uživati u omiljenoj ljetnoj ledenoj poslastici!

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za 10-ak korneta:
•    100 g bademovog brašna
•    2 jaja
•    Žlica meda ili demerara šećera
•    4 žlice maslaca ili kokosovog ulja
•    Nekoliko kapi ekstrakta vanilije
•    Nekoliko žlica bademovog mlijeka po potrebi

Priprema:
1. Maslac ili kokosovo ulje otopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici, te ostavite da se ohladi. Jaja i šećer (med) miješajte dok se smjesa ne udvostruči. Dodajte ohlađeni maslac i ekstrakt vanilije. Na kraju lagano umješajte i bademovo brašno.
2. Tavu ugrijte, te otopite žličicu kokosovog ulja. Stavite žlicu smjese i pokrijte sa poklopcem 2-3 minute. Otkrijte i okrenite, te pecite još minutu. Kad su gotovi, izvadite ih na papirnati ubrus te brzo savijte u oblik korneta. Ponovite dok ne potrošite cijelu smjesu.
3. Poslužite sa sladoledom po želji.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bez glutena, desert,

Komentari