Petra Vlak

Datum objave: 29. 12. 2017.

U suradnji s djecom iz dječjeg vrtića „Jarun“ u Zagrebu radili smo jestive božićne poklone za njihove roditelje.

Recepte za neobičnije verzije poznatih keksa, koje se inače peku za božićne blagdane, donosimo u nastavku. Svi keksići su gotovi za čas, pa ukoliko želite da se vašim domom prošire mirisi čokolade i badema, isprobajte naš jednostavni recept.

Vrijeme pripreme: 15 minuta priprema smjese + 10ak minuta pečenje

Težina pripreme: 1

Sastojci (za cca 30ak keksa):
•150 g tamne čokolade
•50 g kokosovog ulja
•200 g mljevenih badema
•100 g smeđeg mucovado šećera
•Prstohvat soli
•2 jaja
•Naribana korica naranče
•Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema:
1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari, ostavite da se mrvicu ohlade.
2. Za to vrijeme, izmiksajte jaja, smeđi šećer, dodajte ostale sastojke te zamijesite tijesto.
3. Ostavite da se ohladi u hladnjaku barem sat vremena. Nakon toga, radite male loptice, te ih uvaljajte u šećer u prahu.
4. Pecite na 180°C 12-15 minuta.

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: bez glutena, keksi,

Komentari