Vitaminoteka

Datum objave: 14. 09. 2017.

težina pripreme: 2

vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci za 4 osobe:
Domaće krpice od heljde
•    150 g finog heljdinog brašna 
•    150 g slanutkovog ili kvinojinog brašna 
•    po potrebi sol i voda 
Kelj
•    400 g kelja 
•    2 poriluka 
•    maslinovo ulje
•    sol i papar 

Priprema:
1.    Pomiješajte dvije vrste brašna i sol. Umijesite glatko tijesto (cca. 10 min). Ako je pretvrdo, dodajte nekoliko žlica vode. Ostavite počivati petnaestak minuta pokriveno vlažnom krpom. 
2.    U većoj tavi, na malo maslinovog ulja popržite sitno nasjeckani poriluk. Dodajte sitno nasjeckani kelj, sol i papar, pa pirjajte desetak minuta, uz eventualno dodavanje vode.
3.    Tijesto razvucite ručno ili mašinom, debljine cca. 2 mm (na predzadnju mjeru na mašini), te režite u rombove. 
4.    U puno slane vode skuhajte krpice (cca. 7 min). Procijedite i dodajte u tavu s povrćem. Ostavite miješajući na vatri još minutu. Po potrebi dodajte vode u kojoj se kuhalo tijesto.

Pošalji prijatelju na email

Komentari