Tena Škunca

Datum objave: 19. 10. 2018.

Povodom dana kruha koji se svake godine obilježavaju tijekom listopada, donosimo vam recept za malo drugačiju varijantu kruha – biskvitni kruh s feta sirom, mozzarellom, sušenim rajčicama i aromatičnom mješavinom začina.

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Težina pripreme: 1

Sastojci za jedan kalup:
• 200 g glatkoga brašna
• 4 jaja
• 1 prašak za pecivo
• 100 ml mlijeka
• 50 ml maslinovog ulja
• 125 g feta sira
• 60 g mozzarelle
• 6 polovica sušenih rajčica
• 15 –ak crnih maslina
• 2 žličice začinske mješavine Za'atar

Priprema:
1. Mozzarellu i feta sir narezati na male kockice. Sušene rajčice narezati na manje trakice, a masline na kolutiće.
2. U kuhinjskom robotu umutiti jaja, pa postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, mlijeko i maslinovo ulje. Smanjiti brzinu pa lagano umiješati feta sir, mozzarellu, sušene rajčice i masline.
3. Četvrtasti kalup za kruh obložiti papirom za pečenje pa uliti pripremljenu biskvitnu smjesu. 
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C otprilike 30 – 40 minuta.
5. Poslužiti ohlađeno uz namaz po želji, npr. hummus, svježi sir, ili kao samostalni obrok.   

Pošalji prijatelju na email

Komentari