Petra Pejnović

Datum objave: 30. 03. 2018.

Vrijeme pripreme: 40 minuta + 60 minuta pečenje

Težina pripreme: 2

Sastojci za 4 osobe:
• 2 šalice sitno mljevenog kukuruznog brašna
• 1 šalica rižinog brašna
• 1 žlica suhog kvasca
• 1,5 dl tople vode
• ½ dl maslinovog ulja
• Sol
• Začinsko bilje po želji (npr. malo ružmarina i sjeckane kadulje)
• Šunka (oko 1 kg)

Priprema: 
Izmiješajte obje vrste brašna, posolite i umješajte suhi kvasac. Dodajte mlaku vodu i  ulje, te začinsko bilje i miješajte da se tijesto izjednači. Neka se diže dok se ne udvostruči. Tijesto razvaljajte u pravokutnik na pobrašnjenoj podlozi, te obložite šunku. Spojeve slijepite kistom umočenim u vodu. Ostavite tako umotanu šunku idućih 20-ak minuta do pola sata da tijesto ponovo naraste. Za to vrijeme ugrijte pećnicu, pa pecite na 200°C 60-ak minuta.

 

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: kruh, šunka, uskrs,

Komentari