Zamijenite današnju uobičajenu juhu ovom zanimljivom inačicom. Jednostavnu namirnicu kao što je mrkva, oplemenite ljutkastim okusom đumbira i uživajte u jedinstvenoj kombinaciji okusa.
Težina pripreme: 1
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Sastojci za 4 osobe:
• 3 žlice maslinovog ulja
• 6-7 većih komada mrkve
• 2 manje glavice luka
• 10 g naribanog đumbira
• Sol, papar
• 0,5 l povrtnog temeljca
• 0,5 l vode
• 1 žlica sjeckanog peršina
Priprema:
1. Luk očistite i sitno nasjeckajte, a mrkvu ogulite i narežite na tanke ploškice.
2. U zdjeli srednje veličine zagrijte ulje te dodajte nasjeckano povrće, posolite, te miješajte dok luk ne postane proziran.
3. Dodajte povrtni temeljac, vodu i naribani đumbir. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, zdjelu pokrijte poklopcem i kuhajte još 15 – ak minuta.
4. Sve sastojke izmiješajte štapnim mikserom ili u multipraktiku te poslužite s nasjeckanim peršinom i svježe mljevenim paprom.