Tamara Vulić

Datum objave: 28. 02. 2020.

Zamijenite današnju uobičajenu juhu ovom zanimljivom inačicom. Jednostavnu namirnicu kao što je mrkva, oplemenite ljutkastim okusom đumbira i uživajte u jedinstvenoj kombinaciji okusa.

Težina pripreme: 1

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci za 4 osobe:
•    3 žlice maslinovog ulja
•    6-7 većih komada mrkve 
•    2 manje glavice luka
•    10 g naribanog đumbira
•    Sol, papar
•    0,5 l povrtnog temeljca
•    0,5 l vode
•    1 žlica sjeckanog peršina 

Priprema:
1.    Luk očistite i sitno nasjeckajte, a mrkvu ogulite i narežite na tanke ploškice.
2.    U zdjeli srednje veličine zagrijte ulje te dodajte nasjeckano povrće, posolite, te miješajte dok luk ne postane proziran.
3.    Dodajte povrtni temeljac, vodu i naribani đumbir. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, zdjelu pokrijte poklopcem i kuhajte još 15 – ak minuta.
4.    Sve sastojke izmiješajte štapnim mikserom ili u multipraktiku te poslužite s nasjeckanim peršinom i svježe mljevenim paprom.

Pošalji prijatelju na email

Komentari