Vitaminoteka

Datum objave: 01. 01. 2005.

Gersonovu dijetoterapiju za karcinogene bolesti utemeljio je dr. Max Gerson. Dijetoterapija se temelji na jačanju imunosnog sustava i održavanju integriteta tkiva i to kroz unos svježeg voća i povrća. Svježe voće i povrće izvrstan su izvor gotovo svih mikronutrijenata u svom nedirnutom organskom sastavu.

Prehrana se sastoji od tri veganska obroka dnevno, i, iako može uključiti određene kuhane namirnica, uglavnom se inzistira na velikim količinama svježeg voća i povrća.

Određeno voće i povrće, svježe, i u svome izvornom obliku, kao i njihovi prirodni svježi sokovi, sadrži značajne količine fitokemikalija, prirodnih tvari koje se trenutno širom svijeta proučavaju kao mogući antikarcinogeni. Također, konzumacija svježih proizvoda omogućava osobi da unese i one čimbenike koji pridonose zdravlju, a koji još nisu ni otkriveni.

Vrlo važan segment Gersonove dijetoterapije je stalna detoksikacija tkiva i krvi. To se postiže kavom i klistirima koji stimuliraju enzimske sustave probavnog trakta i jetre da potiču lučenje toksičnih soli.

Pošalji prijatelju na email

Komentari