Datum objave: 10. 04. 2020.

Kako prenosi službena stranica Instituta za etnologiju i folkloristiku zanimljiv je projekt ostvaren je unutar internog programa IEF-a „Kultura prehrane i etnologija svakodnevice“. 

U proljeće 2019., u sklopu programa zaštite kulturnih dobara Ministarstva kulture RH, započela je realizacija projekta Pjat za polizat, mediteranska prehrana i vrtići – etnološkog istraživanja prehrane u vrtićima na otoku Hvaru kojemu je uz znanstveni interes, a u cilju primjenjivosti široj javnosti, jedan od rezultata edukativni materijal zamišljen kao stručna podrška odgajateljima koji u svojem radu iznimno pridonose prijenosu tradicijskih znanja i vještina na nove generacije.

Edukativni materijal sačinjavaju dječja piramida mediteranske prehrane napravljena prema rezultatima istraživanja, odnosno dječjim prehrambenim preferencijama te sezonske bojanke namijenjene starijim vrtićkim skupinama.

Istraživački tim činile su znanstvenice s Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu: dr. sc. Melanija Belaj, dr. sc. Ana-Marija Vukušić i dr. sc. Jelena Ivanišević. (Ovaj projekt ostvaren je unutar internog programa IEF-a „Kultura prehrane i etnologija svakodnevice“).

PJAT ZA POLIZAT

BOJANKA - PDF

Izvorni tekst pronađite OVDJE.

Pošalji prijatelju na email

Komentari